Nyitólap Regisztráció
Keresés
OK
ENG  HUN
EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont
Itt jár: Nyitólap > Az EIT ICT Labs bemutatása
EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont

A budapesti székhelyű EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az egyetlen EIT ICT Labs partner egész Közép-Kelet-Európában.

 

Miként az EIT ICT Labs egészére, úgy a Magyar Társult Csomópontra is jellemző, hogy a tudásháromszög-modellre alapozva működik. Vagyis, innovációs erőfeszítései nem korlátozódnak K+F tevékenységekre, hanem a tudásháromszög-modell mentén, kiterjednek az oktatásra és az iparra is. A három fő tevékenységi kör egymásra szorosan épül, egymástól szinte alig elválasztható. Központi témájuk a „communication software and system performance”, így valamennyi tevékenység az ezen belüli magas hozzáadott érték megteremtésére irányul.

 

A konzorcium vezetője az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). Az akadémiai oldalon partnere a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME); az ipari oldal képviselői a Cisco Systems Magyarország, az Ericsson Magyarország, a Nokia Solutions and Networks, a Magyar Telekom és a General Electric Healthcare; végül, fontos szereppel bír a kettő között hidat képező Elte-Soft.

A Magyar Nemzeti Társult Csomópont sajátossága hogy tudatosan épít a dinamikusan fejlődő kis- és közepes vállalatok, spin off és start-up cégek innovációs potenciáljára. Nemrégiben partnerségi megállapodást kötött több hazai informatikai középvállalattal: AITIA, Attrecto Innovations, BalaBit, BHE BonnHungary, BInergy , IntelliFactory, LongMeln, NETvisor, IND, Prezi, IVSZ. 

 

A budapesti csomópont jelentőségét az adja, hogy kiemelkedő innovációs képességekkel bíró ökoszisztéma fejlődését inspirálja, mely Magyarország számára a nemzetközi elismerésen túl, magas hozzáadott értékű munkahelyeket hoz létre és hozzájárul az ország nemzetközi versenyképességéhez. Továbbá, az EIT ICT Labs Társult Nemzeti Csomópont hosszú távú célja, hogy az informatika területén regionális koordinátori szerepet betöltve, az ICT területén keletkező legújabb kutatás-fejlesztési eredmények ipari hasznosítását, a hazai mellett, a tágabb közép-kelet-európai régióban is ösztönözze.

Projektek

Magyar Nemzeti Társult Csomópont akadémiai és ipari partnerei az EIT ICT Labs számos kutatási projektjében vállaltak szerepet, melyet 4 nagyobb K+F+I projektbe tartoznak:

  1. Komplex infokommunikációs hálózatok megoldásai
  2. A jövő digitális közösségi terei és mobilitás
  3. Humán-számítógép együttműködés
  4. Kritikus rendszerek biztonsága
EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont

Letölthető dokumentumok
HÍREK
View all
RSS 
2014
jún. 24
Tizenkét tudományterület közel húsz doktorandusza vett részt az első kreatív workshopon
2014
jún. 22
Digitális tananyaggal képzik a jövőben az informatikusokat a három vezető hazai képzésen - sajtóközlemény
2014
jún. 5
Egymilliárdos hazai forrás több mint 700 milliós EU-s támogatást vonzott az ELTE-re és a Műegyetemre
2014
jún. 4
Sikeresen lezajlott az Infokommunikáció és Innováció című projektzáró konferencia június 3-án
2014
máj. 23
Outreach-ösztöndíjak az EIT ICT Labs nyári iskoláira
ESEMÉNYEK
View all
RSS 
2014
jún. 19
Doktorandusztalálkozó és kreatív workshop
2014
jún. 3
Infokommunikáció és Innováció
2014
máj. 30
TechShow 2014
2014
máj. 22
Üzleti fókuszú innovációs tevékenységek menedzselésének módszertana és gyakorlata - workshop II.
2014
máj. 22
Tiszteletbeli doktori címet kap dr. Horváth Zoltán, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont igazgatója


Impresszum

Oldaltérkép

Kapcsolat