Nyitólap Regisztráció
Keresés
OK
ENG  HUN
EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont
Itt jár: Nyitólap > Az EIT ICT Labs bemutatása
Igazgatói köszöntő

Köszöntő

 

Kedves Látogató!


Az Európai Unió 2008-ban hozta létre az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet (European Institute of Innovation & Technology, EIT), melynek célja az európai innováció ösztönzése. Ezen belül alakult meg az ICT (Information and Communication Technologies – információs és kommunikációs technológiák) társulás.

 

Az EIT ICT Labs feladata az, hogy Európát a világ vezető innovációs szereplői közé emelje az információs és kommunikációs technológiák terén a tudásháromszög - az oktatás, a kutatás és az üzleti szféra - szoros integrációjával.


Az EIT ICT Labs budapesti csomópontjának célja, hogy tevékenységével elősegítse az információs és kommunikációs technológiák területén létrejövő legújabb kutatás-fejlesztési eredmények sikeres átkerülését a Magyarországon, illetve Közép- és Kelet-Európában zajló innovációs folyamatba. A magyar csomópont jelentőségét kiemeli, hogy a három nyertes KIC (Knowledge and Innovation Community) konzorcium 17 nyugat-európai nemzeti csomópontja mellett csak kettő működik Közép- és Kelet-Európában, így működésünk eredményessége a teljes térség európai integrációja szempontjából is különös fontossággal bír, és a budapesti csomópont az informatika területén regionális koordinátori szerephez juthat.


Az EIT-s projekt egyik legfontosabb eleme oktatási célú: az ELTE és a BME három angol nyelvű, európai elitegyetemekkel közös mesterképzést és egy innovációs ismereteket is nyújtó, új típusú doktori képzést indított el. Az EIT program másik fontos eleme az ELTE és a BME nemzetközi megjelenését erősíti. Az EIT elősegíti azt is, hogy az EU információs és kommunikációs technológiákkal kapcsolatos pályázataiban a legerősebb nyugati egyetemekkel és vállalatokkal közös konzorciumok tagjaként jelenjünk meg.

 

Honlapunk akkor éri el célját, ha a tájékoztatás kölcsönös kommunikációban folytatódik. Kérem, tájékozódjon oldalainkon, és ha kérdése van, keresse bátran munkatársainkat!


Üdvözlettel,

 

Dr. Horváth Zoltán,

Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont igazgatója

HÍREK
View all
RSS 
2014
jún. 24
Tizenkét tudományterület közel húsz doktorandusza vett részt az első kreatív workshopon
2014
jún. 22
Digitális tananyaggal képzik a jövőben az informatikusokat a három vezető hazai képzésen - sajtóközlemény
2014
jún. 5
Egymilliárdos hazai forrás több mint 700 milliós EU-s támogatást vonzott az ELTE-re és a Műegyetemre
2014
jún. 4
Sikeresen lezajlott az Infokommunikáció és Innováció című projektzáró konferencia június 3-án
2014
máj. 23
Outreach-ösztöndíjak az EIT ICT Labs nyári iskoláira
ESEMÉNYEK
View all
RSS 
2014
jún. 19
Doktorandusztalálkozó és kreatív workshop
2014
jún. 3
Infokommunikáció és Innováció
2014
máj. 30
TechShow 2014
2014
máj. 22
Üzleti fókuszú innovációs tevékenységek menedzselésének módszertana és gyakorlata - workshop II.
2014
máj. 22
Tiszteletbeli doktori címet kap dr. Horváth Zoltán, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont igazgatója


Impresszum

Oldaltérkép

Kapcsolat