Nyitólap Regisztráció
Keresés
OK
ENG  HUN
EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont
Itt jár: Nyitólap > Az EIT ICT Labs K+F és ...
Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (KTIA) támogatásával megvalósuló kutatási program

Az ELTE, BME és Cisco által vezetett konzorcium mintegy egymilliárd forintos támogatást nyert „Az EIT KIC társulásokban való magyar részvétel és partneri közreműködés támogatása” című, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásában megvalósuló pályázaton, amelynek eredményeképpen négy területen valósulnak meg fejlesztések 2014 áprilisáig az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetésével.

 

A program keretében megkezdi működését a budapesti EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont, amely felel a teljes projekt szakmai és pénzügyi vezetéséért, összehangolja a konzorciumi partnerek szakmai és operatív munkáját, biztosítja a projekt működésének kereteit.

 

A mobil készülékek, okostelefonok piaca robbanásszerűen megnőtt az utóbbi években. A multimédia tartalommegosztás és video streaming alkalmazások nagyon népszerűek a mobil környezetben is, amelyhez a mobil készülékek teljesítőképessége is hozzájárul. A komplex infokommunikációs hálózatok megoldásai című kutatási téma, ezért a mobil tartalommegosztás hatékonyságának növelését célozza.

 

A jövő digitális közösségi terei és mobilitás című program célja, hogy az infokommunikációs technológia segítségével a városok közlekedésének optimalizálását a mobiltelefonokra támaszkodva segítse elő. A projekt újdonságtartalma az egyre népszerűbbé váló közösségi érzékelést és adatgyűjtést támogató egységes informatikai platform és keretrendszer létrehozása, amelyre többszintű előrejelzés, akár dugó-előrejelzés is építhető, amely és az adaptív útvonal-választást segítheti.

 

A konzorciumi partnereknél jelentős tudás halmozódott fel az elmúlt években humán-számítógép együttműködések és gondolkodás modellezése területén. Mindemellett a mobil eszközök és a felhőszolgáltatások gyors fejlődése jelentősen átalakítja az emberek és gépek közötti kapcsolatokat, együttműködési lehetőségeket. Erre a kihívásra felelve a humán-számítógép együttműködés című projekt az oktatási és tanulási metódusok, az élethosszig tartó tanulás és a munkahelyi képzés területén, valamint a társadalom kiszorult rétegeinek integrálása, a fogyatékkal élők támogatása terén kínál fejlesztéseket.

 

A kritikus infrastruktúrák informatikai védelme egyre nagyobb hangsúlyt kap és a kifejlesztett biztonsági keretrendszerek használatára igény mutatkozik vízművek, elektromos művek, erőművek, közlekedési és távközlési rendszerek informatikai rendszereiben. Az utóbbi években feltárt célzott támadások (Stuxnet, Duqu, Flame, stb.) egyértelműen bizonyítják ennek jelentőségét. A kritikus rendszerek biztonsága c. projekt újdonságtartalma abban áll, hogy ismert biztonsági technológiákat és mechanizmusokat kombinálja újszerű módon egy hatékony védelmi és incidens kezelési rendszer létrehozására figyelembe véve a kritikus infrastruktúrák sajátosságait.

 

Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (KTIA) támogatásával megvalósuló kutatási program

HÍREK
View all
RSS 
2014
jún. 24
Tizenkét tudományterület közel húsz doktorandusza vett részt az első kreatív workshopon
2014
jún. 22
Digitális tananyaggal képzik a jövőben az informatikusokat a három vezető hazai képzésen - sajtóközlemény
2014
jún. 5
Egymilliárdos hazai forrás több mint 700 milliós EU-s támogatást vonzott az ELTE-re és a Műegyetemre
2014
jún. 4
Sikeresen lezajlott az Infokommunikáció és Innováció című projektzáró konferencia június 3-án
2014
máj. 23
Outreach-ösztöndíjak az EIT ICT Labs nyári iskoláira
ESEMÉNYEK
View all
RSS 
2014
jún. 19
Doktorandusztalálkozó és kreatív workshop
2014
jún. 3
Infokommunikáció és Innováció
2014
máj. 30
TechShow 2014
2014
máj. 22
Üzleti fókuszú innovációs tevékenységek menedzselésének módszertana és gyakorlata - workshop II.
2014
máj. 22
Tiszteletbeli doktori címet kap dr. Horváth Zoltán, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont igazgatója


Impresszum

Oldaltérkép

Kapcsolat