Nyitólap Regisztráció
Keresés
OK
ENG  HUN
EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont
Itt jár: Nyitólap > Az EIT ICT Labs bemutatása
Outreach Programme - Kapcsolatépítési Program

Az Outreach Programme keretében az EIT ICT Labs azokkal az uniós tagállamokkal épít ki kapcsolatokat, melyekben jelenleg nem található EIT ICT Labs nemzeti csomópont. Kiemelt figyelmet fordít a közép-kelet-európai államokra és azokra a tagállamokra, melyekben az EIT tudás- és innovációs közösségei egyáltalán nincsenek jelen. A program célja, hogy a célországokban ösztönözze a startup vállalkozásokat, lehetőségeket biztosítson a hallgatók  számára, és segítse az egyetemi és kutatói szférát.

 

A program ösztönzi a startup vállalkozásokat azáltal, hogy összekapcsolja őket EIT ICT Labs projektekkel, valamint más EIT vonatkozású innovációs programokkal és versenyekkel, mint például az AppCampus, a Startup Sauna, a TechPeaks vagy a Deutsche Telekom Innovation Contest. A Startup Activation Berlin 2013 ötletpályázat célja az Outreach Programme célországaiból érkező vállalkozók és kezdő vállalkozások támogatása volt. Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Csomópont BrassTacks néven versenyt hirdetett meg kelet-közép-európai startupok számára, mely során a legjobb jelentkezőek háromnapos tréningen vehettek részt a budapesti központban.

 

A program lehetőségeket biztosít a hallgatók számára azáltal, hogy ösztöndíjakkal támogatja a célországokban élő, tehetséges informatikushallgatók részvételét az EIT ICT Labs mesterképzésében. Az EIT ICT Labs mesterképzése keretében a hallgatók két vezető európai egyetemen tanulhatnak, 8 ország 19 egyeteme közül választva. A hét technikai szakirány és az Innováció & Vállalkozás minorképzés ötvözi az informatikai és vállalkozói ismereteket. A mesterképzés az Európai Unió állampolgárai számára ingyenes.

 

A program célja kapcsolatot létesíteni a célországok egyetemeivel, kutatóintézeteivel és vállalataival, valamint mobilitási lehetőségekkel segíteni a helyi kutatók, oktatók és hallgatók részvételét nemzetközi EIT ICT Labs projektekben.

 

Az ELTE vezette magyar nemzeti társult csomópont feladata az EIT ICT Labs eredményeinek közvetítése Közép- és Kelet-Európa felé. Ezáltal a budapesti csomópont az informatika területén regionális koordinátori szerephez juthat.

 

Kapcsolat

HÍREK
View all
RSS 
2014
jún. 24
Tizenkét tudományterület közel húsz doktorandusza vett részt az első kreatív workshopon
2014
jún. 22
Digitális tananyaggal képzik a jövőben az informatikusokat a három vezető hazai képzésen - sajtóközlemény
2014
jún. 5
Egymilliárdos hazai forrás több mint 700 milliós EU-s támogatást vonzott az ELTE-re és a Műegyetemre
2014
jún. 4
Sikeresen lezajlott az Infokommunikáció és Innováció című projektzáró konferencia június 3-án
2014
máj. 23
Outreach-ösztöndíjak az EIT ICT Labs nyári iskoláira
ESEMÉNYEK
View all
RSS 
2014
jún. 19
Doktorandusztalálkozó és kreatív workshop
2014
jún. 3
Infokommunikáció és Innováció
2014
máj. 30
TechShow 2014
2014
máj. 22
Üzleti fókuszú innovációs tevékenységek menedzselésének módszertana és gyakorlata - workshop II.
2014
máj. 22
Tiszteletbeli doktori címet kap dr. Horváth Zoltán, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont igazgatója


Impresszum

Oldaltérkép

Kapcsolat